Boeken

Kate!

In april 2012 kwam ‘Kate’ uit bij uitgeverij Mozaïek. Kate is een aangrijpende, historische (jeugd)roman, vergelijkbaar met de romans van Thea Beckman en Evert Hartman, die ook zeer de moeite waard is voor volwassenen. Kate was genomineerd voor Het Hoogste Woord 2013 en is een Kerntitel voor de jonge jury 2014. Inmiddels is de tweede druk verschenen.

omslag Kate

Ierland, 1845. De jonge Kate O’Doherty woont met haar ouders en broers in een eenvoudig pachtershuisje op een groene heuvel. Haar vader werkt voor een rijke, Engelse landheer, die zijn pachters zo weinig betaalt dat ze er niet van kunnen leven. Op een morgen mishandelt Kates vader in een dronken bui haar moeder, die in verwachting is. Dat is het einde van Kates jeugd. In een door honger en ziekte geteisterd land moet ze keuzes maken, die zelfs voor een volwassene onmogelijk zijn.

Voor een voorproefje, kijk op Ineke Kraijo over Kate.

Enkele reacties van lezers:

Wat een prachtig boek! Ik heb het in 1 ruk uitgelezen. Zo levensecht met een uitstekend beeld van die tijd.

Kate ontroert me enorm. Het is net of ik zelf onderdeel van het boek ben. Ongelofelijk mooi geschreven.

Een meeslepend verhaal met een heel sterke sfeer. Je waant je echt in Ierland en kan je als lezer inleven in het denken en handelen van Kate en de bijpersonen.

Als je dit gelezen hebt, vergeet je nooit meer hoe het is om honger te hebben. … Ik heb genoten.

Ik zat af en toe werkelijk met kippenvel op mijn armen te lezen. Wat ontzettend mooi verwoord allemaal. Het is net alsof ik erbij ben….

Het lijkt of ik op Kates schouder zit en alles met haar meebeleef. Ik heb ook af en toe echt gehuild bij het boek. Wat mooi!

Wat een geweldige auteur is dit.  Je wordt het verhaal echt ingesleurd!

Wil je Kate bestellen, klik dan hier.

Related Articles

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Check Also
Close
Back to top button