Ineke Kraijo

Fietsendieven

In september 2014 kwam mijn spannende 10+boek Fietsendieven uit bij uitgeverij Columbus

omslag fietsendieven

"De man trekt Freek overeind en sleurt hem mee naar de auto. Met één hand opent hij de achterklep. Freek voelt hoe zijn armen op zijn rug worden gedraaid en vlak daarna dringt de snijdende pijn van hard aangetrokken touwen in zijn polsen."


Freek zit in groep 8 en hij kijkt erg uit naar het schoolkamp. Daar wil hij verkering aan Isis vragen. Als hij tenminste durft... Maar dan blijkt dat het schoolkamp ineens veel duurder wordt, te duur voor Freeks ouders. Nu moet hij thuisblijven! Als er op hun school veel fietsen gestolen worden, besluit Freek om ze op te sporen. Naar de waarschuwing om dat echt niet te doen luistert hij niet. Want als hij de fietsen vindt, krijgt hij een beloning en kan hij het kamp betalen. Isis en Freek gaan samen op zoek naar een mega-gevaarlijke bende.

 

Recensie: Fietsendieven is een leuk en spannend boek voor kinderen vanaf groep zes, 10 jaar e.o.  Kraijo heeft een subtiele combinatie gemaakt van een spannend, grappig boek met een ondertoon van een actueel maatschappelijk probleem. (christelijkekinderboeken.nl)

<<Terug